Prezentace kozí farmy Sedlákových ze Šošůvky ve Vídni

Od 15. do 18. dubna 2007 se ve Vídni konal mezinárodní veletrh „Alles für den Gast Wien“ neboli „Vše pro hosta Vídeň“. Tato tradiční přehlídka kvalitního jídla, nápojů, kuchyňské techniky, mrazících technologií, hotelového nábytku a pokojového zařízení, která se uskutečnila na nejmodernějším výstavišti v Evropě, se již stala pravidelným cílem odborníků z celého světa. Vídeň je dobrá adresa pro obchod s potravinami a nápoji a výhodou veletrhu je zaměření pouze na odbornou klientelu. Historicky prvně se na veletrhu na stánku Jihomoravského kraje představily výrobky které nesou značku Moravský kras-regionální produkt. O vynikající kozí sýry ze Šošůvky z farmy paní Evy Sedlákové byl velký zájem. „Návštěvníci veletrhu velmi oceňovaly spojení našich výrobků s konkrétním místem, které mnozí znali z výletů na jižní Moravu. Já sám osobně značku Moravský kras- regionální produkt beru i jako protiváhu současné sílící globalizaci. Myslím, že malá kapka může dokázat velké věci“, říká Jan Sedlák. Na gastronomickém veletrhu měl premiéru i informační panel, který seznamoval návštěvníky s regionální značkou, kterou používají výrobci v Moravském krasu. „Návštěvníci si jej společně se slečnou Sedlákovou fotografovali a hned mobilem posílali do Ameriky, Austrálie nebo Tuniska”, dodává k úspěšné prezentaci Jozef Jančo z MAS Moravský kras, která regionální značku „Moravský kras - regionální produkt” spravuje.

Další informace naleznete na www.domaci-vyrobky.cz a www.spolekmoravskykras.cz

Ing. Jozef Jančo
MAS Moravský kras